Akkor szoktam ilyen töltött dolgokat csinálni, mikor vannak maradékok a hűtőben. pl. fél doboz gomba, ananász stb....
Amit találok, gyorsan felaprítom és kész is a töltelék...
Töltött comb...
Felső combokat szoktam használni, jól a bőre alá lehet nyomkodni a tölteléket.
Egy fél doboz ananász-konzervet, egy fél kaliforniai paprikát apróra összevágtam.Hozzáütöttem egy tojást. Fűszereztem apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, csipet bazsalikommal, majd hozzákevertem kb 3 evőkanál GM zsemlemorzsát, mehet több is ha szükséges....
Megtöltöttem a combokat (Nekem 4 combra való lett), megszórtam sült csirke fűszerkeverékkel, kis olajat locsoltam rá, vizet öntöttem alá és mehetett a sütőbe. Lassan, fólia alatt legalább egy órán át sütöttem, végén kicsit pirítottam.
Töltött kaliforniai paprika.....
1 konzerv natúr vörös babot, fél konzerv szeletelt gombával pici olajon megpirítottam.
Kis vizet öntöttem rá, majd egy nagyobb konzerv sűrített paradicsomot. Fűszereztem (erős pista, kakukkfű, oregano, majoranna, bors, só). Főztem kicsit, nem kell sokáig a bab is puha volt már. A végén két evőkanál keményítőt tettem hozzá, hogy ne legyen nagyon folyós....
Megtöltöttem vele a paprikákat, be a sütőbe, kis vizet öntöttem alájuk. A végén még sajttal megszórtam.
Nagyon fini, pikáns, könnyű étel kerekedett.
8 megjegyzés:
Nagyon guszta. Csodásan néz ki a paprika
Csupa olyat főzöl, amiket nagyon szívesen megennék :) Akár azonnal :) Szóval kérnék is kóstolót :)
Ez a kaliforniai paprika...mesés;oPPP
Ez a paprika csuda jó ötlet!
Csodásan néz ki a comb és a paprika is! :)
Nagyon guszta mindegyik!:-))
Már csomószor mondtam, hogy a legjobb kaják, a maradékhasznosításból jönnek létre!:)))
Nálunk is a gyerekek legszivesebben csirkehúst esznek.Nagyon finomat főztél!! :)
Megjegyzés küldése