2009. december 26., szombat
Kacsasült
Nálunk ez egy fix étel. A 3 nap valamelyikén biztosan készítünk. Az idén ez karácsony másnapja volt, azaz ma.
Fini volt, kettőt is csináltunk,mikor ezeket a sorokat írom, már nincs belőle.....
Hozzávalók:
- pecsenye kacsa!!!!
- só, majoranna
- petrezselyem
- alma
- lila hagyma
- fokhagyma
Az egész pecsenye kacsát jól megtisztítottam. Besóztam kívül-belül. A kacsa belsejébe egy csokor petrezselymet és egy egész almát tettem. Előtte be borsoztam, bedörzsöltem majorannával.
Tepsibe kis vizet öntöttem, majd a kacsára kis olajat csorgattam. Mellé dobtam pár gerezd fokhagymát és egy lila hagymát felszeletelve. Fólia alatt másfél-két órán át, lassan sütöttem.
Majd még egy jó 40 percet pirítottam fólia nélkül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Gyönyörű szép lett a kacsád!!! Nem csodálom hogy már nincs belőle. Legközelebb én is teszek a belsejébe almát!!:)
Köszi szépen.
Megjegyzés küldése