2009. december 7., hétfő
Sült csirke...kicsit ezzel, kicsit azzal...
Gyors hétköznapi ebéd. Csak bevágom a sütőbe és nincs gond vele.
Csirke mellet és szárnyat szoktam sütni. A szárny az enyém, imádom!
Kis olajat öntöttem a tepsibe, beleraktam a húsokat, kis vizet öntöttem alá. Beszórtam sült csirke fűszerkeverékkel /a Kotányi és a Horváth Rozi is jó/. Én más ízesítőt nem is szoktam használni itt, elég gazdag ízt kölcsönöz a húsnak a fűszerkeverék magában is.
Biztos ami biztos dobtam mellé fokhagyma gerezdeket (elég sokat), kis gombafejeket (most konzerv volt, de nem szelet gomba). És kolozsvári szalonnából kis csíkokat vágtam, beirdaltam, és a húsokra helyeztem. Fólia alatt pároltam kb 25 percig, majd fólia nélkül pirosra sütöttem.
Burgonya pürét kínáltam hozzá a fiúknak, én görög salival próbálkoztam... isteni együtt!!!!
/A pürét kis tejjel, margarinnal és reszelt sajttal szoktam készíteni, turmix géppel habosra. A tapasztalatom az, hogy a sajt puhává, krémessé teszi akkor is ha nem fogy el mind, és később melegíteni kell./
Jó étvágyat!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Hmmm, finom is ez a csirke!! Én is a Kotányi sültcsirke fűszerre esküszöm, szerintem nagyon jó!!
Próbáltad a Horváth Rozit????
Nagyon jó az is!
Köszöntelek itt nálam! :-)
Megjegyzés küldése