2009. december 20., vasárnap
Cigány pecsenye
Sokáig nem tudtam hogyan kell készíteni. A párom nagy kedvence, hetente 2x meg tudná enni. Így kénytelen voltam utána nézni, hogyan csináljam.
Végtelen egyszerű pedig.
Hozzávalók:
- 8-10 vékony szelet pecsenye
- 1 fej fokhagyma
- 3 deci tej
- 4-5 evőkanál kukorica liszt
- 1 evőkanál piros paprika
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Előtte való este ki klopfoltam a húst, egy tálba raktam, bedörzsöltem a szeleteket a zúzott fokhagymával (az egésszel), majd felöntöttem tejjel. Lefedtem, és egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap a szeleteket tálcára helyeztem, leitattam róla a tejet, sóztam, borsoztam. A lisztet összekevertem a pirospaprikával, megforgattam benne a hússzeleteket, majd bő olajban hirtelen kisütöttem.
Természetesen sült burgonyával, és piros paprikával megszórt sült szalonnával tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Amikor ez van a menzán csak ezt kérem.De most már tudom hogy kell elkészíteni.
Hű, de rég nem ettem....Jó fokhagymásan-isteni!!!
Megjegyzés küldése