2010. április 19., hétfő

Krémsajtos csirke, brokkolival

Szeretnék elnézést kérni, nem tudok most fényképpel szolgálni. Már megint a fényképező...olyan képet csinált hogy nem merem ide feltenni.
De talán most az egyszer elfogadjátok így a receptet.

Nem is ragozom, próbálom szemléletesebben leírni.

Hozzávalók:

- 2 vékony szelet csirkemell (a többi részéből tejfölös csirke készült)
- 1 natúr krémsajt (medve)
- két kis ág kakukkfű
- pici olaj
- 2 evőkanál GM zsemlemorzsa
- 350 gramm fagyasztott brokkoli
- 5-6 dkg trapista (light)
- szerecsendió, só, bors, sült csirke fűszerkeverék

Vettem egy kerek tűzálló tálat. Vékonyan kiolajoztam, majd meghintettem a zsemlemorzsával.
A vékony szelet húsokat, sóztam, borsoztam. Ezután bekentem jó vastagon a krémsajttal. Középre tettem a kakukkfű ágat és felcsavartam. Középre helyeztem. Köré tettem fagyasztottan a brokkolit. Megszórtam fűszerkeverékkel, szerecsendióval. Lefedtem és közepes lángon puhára sütöttem. A krémsajt nagy része kifolyt a husiból, de pontosan ez adta a brokkoli "ágyát" és tuti ízét. A végén reszelt sajttal meghintettem, két percre visszaraktam a sütőbe pirulni.
Isteni lett, hiába hús+zöldség, a krémsajt miatt kiadós.
Gyakorlatilag kétszer is jó laktam ezzel a mennyiséggel.
Na jó picibe felteszem, borzalmasra sikerült a fotó....

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Fincsi lehet, brokkolit karfiolra cserélném, mert azt jobban szeretem ;)

mandy tarragon írta...

Ó, de jó, ilyet csinálni fogok :)

Gizi írta...

Szuper recept!!! A kis képen is látni, de szerintem nincs azzal a képpel semmi gond.Én is viszem a receptet.:)

Boldog Névnapot Kívánok!!!!

Chef Viki írta...

Jól elképzeltem - szuper lehetett!

Istenke éltessen!

Livi írta...

Nagyon finom lehet, szívesen megkóstolnám :)

Bianka írta...

Tényleg vasárnap: Boldog névnapot :)

Bianka írta...

Vár nálam egy díj :)

Livi írta...

Sorra értesítek mindenkit és látom Bianka már mindenhol beelőztél :D :D :D Andi nálam is vár egy cukker díj ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails