2010. április 4., vasárnap

Székely káposzta


Tudom hogy nem egy Húsvéti menü, de csináltam cigány pecsenyét (na jó ez se), és maradt egy kis pecsenyém.
Így azt gondoltam,hogy káposztát készítek.

Hozzávalók:

- 20dkg sertés pecsenye
- 0,5 kg savanyú káposzta(apró)
- 1 vékony csík füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- pici olaj
- 2 kávéskanál csípős piros paprika
- 2 babérlevél (elhagyható)
- delikát, fehér bors, őrölt kömény
- tejföl a tálaláshoz


Egy egyszerű pörkölt alapot készítettem. Kis olajon megdinszteltem a hagymát. Majd félre húztam a tűzről és hozzáadtam a piros paprikát. Néhány étel, mint ez is azt gondolom elbírja hogy csípős legyen a piros paprika. Hozzáadtam a húst, felöntöttem vízzel. Ízesítettem borssal, delikáttal. A tetejére vágtam a szalonnát, majd ráraktam a savanyú káposztát. Megszórtam köménnyel, és beledugtam a babérlevelet.
Nem kevertem össze az egészet, így rétegesen főztem kb. 1 órán át.
Néha a vizet pótoltam, én szeretem ha jó szaftos. A végén tejföllel ízesítettem.

8 megjegyzés:

Manka (Iszlai Margit) írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok és sok sok öntözőt-locsolót!!

Bianka írta...

Imádom, egyik nagy kedvenc

Livi írta...

Gusztaaaa :)

Gizi írta...

Nagyon fincsi lehetett, és nekem is jöhet akár húsvétkor is.:)

Andi írta...

Köszi lányok, fincsi lett!

Andi/cuki írta...

Nagyon guszta,mi is szeretjük!:-))

Raindrop írta...

Kedvencem! :)
És most percekig nézni fogom, olyan gyönyörű. :)

Névtelen írta...

Imádom :)))) Jaj de jól néz ki :)))) nyammmmmi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails