2009. december 19., szombat

Az én mézesem


Talán, ha másodjára csinálok....
A nagy fiam lassan 4 éves, így azt hiszem az idén már kötelező volt....:-)
Együtt csináltunk, ez volt a legfontosabb.....
Az íze, a kinézete másodlagos volt......

Nagyon sok receptet olvastam, Gasztrobosziét választottam. Apróságokban eltértem, de az Ő receptjét követtem.

Hozzávalók:

- 80 dkg GM liszt (fele Mix B, fele kukoricaliszt)
- 40 dkg porcukor (ezt nem mértem bevallom)
- 1 púpos evőkanál szódabikarbóna, meg egy kicsi még...
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg margarin
- 3 egész tojás
- 6 evőkanál méz
- cukrozott dió a tetejére

A lisztet összekevertem a porcukorral. Beletettem a szódabikarbónát, és a fűszerkeveréket.
Majd sorban a margarint, kis darabokban, a tojást és a mézet.
Jól összedolgoztam. Kinyújtottam, kiszaggattuk. A tepsibe csak kis kukoricalisztet szórtam.
Meghintettem a mézeseket cukrozott dióval és közepes lángon 20 perc alatt kisütöttem.

Mielőtt dobozokba raktuk persze megkóstolta a család, nem volt kemény egyáltalán, majd később biztos az lesz, de remélem megpuhul karácsonyra.
Nekünk ízlett!!!!

Boldog készülődést kívánunk....

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Szépek!:)

Andi írta...

Köszi szépen, aranyos vagy! :-)
Fogy rendesen, már puha is, lehet kedden sütök még egy adagot. Most nem mertem sokat, hátha nem sikerül.

Vali írta...

Szia!
Jól néznek ki.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails