2009. december 3., csütörtök

Chilis-mézes csirkeszárnyak, töltött padlizsánnal, gombával


Múlt hét óta azon töröm a fejem, hogy mire lehet felhasználni azt a csomag chilit, amit vásároltam.....vajon egy év múlva is ezen fogok gondolkodni???
Olyan nagyon, de nagyon chili, hogy a férjem aki pedig szereti a csípőset is csak hápogott nagyokat, mikor megkóstolta. Mi nem eszünk erősen, így biztos ki tart egy darabig.
Ő az:


Kipróbáltam milyen mézesen. Kicsit tettem bele, nagyon kicsit és kellemesen pikáns lett!
Nem bántam meg. A töltött padlizsán meg csak úgy jött, beletettem mindent amit találtam a hűtőben.

Hozzávalók:

- 4-5 db csirkeszárny
- kis olaj a sütéshez
- delikát (ízlés szerint)
- 3 evőkanál méz
- 1 db chili (magjától megszabadítva)
- késhegynyi erős pista

- 1 db nagyobb padlizsán
- 4-5 db gombafej
- delikát, bors (ízlés szerint)
- 1/2 doboz tejföl
- 1 krémsajt (natúr)
- 250 gramm túró
- piros arany, vöröshagymakrém (ízlés szerint)
- 10 dkg reszelt sajt

Egy nagyobb tepsibe belehelyeztem a szárnyakat, a gombafejeket és a félbevágott, magházától megszabadított padlizsánt. Kis vizet öntettem alá, olajjal meglocsoltam. Delikátot, borsot szórtam mindenre. Fólia alatt pároltam kb 25 percig. Közben elkészítettem a tölteléket. A túrót, a tejfölt és a krémsajtot összedolgoztam, piros aranyat, hagymakrémet tettem bele. Só nem kell, szép színe lett. A chilit kimagoztam, apróra vágtam, hozzáadtam a mézhez, kis erős pistát még csempésztem bele. Biztos ami biztos alapon. Amikor már megpuhult minden, a padlizsánba, gombába beletöltöttem a túrókrémet, a szárnyakra rákentem a mézet és visszatettem fólia nélkül pirulni kb 10 percre. Az utolsó 5 percre a zöldségekre még kis reszelt sajtot is szórtam.

Érdemes kipróbálni!

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Nem szoktál ajándékba paprikakrémet adni? Szombaton lesz feltéve nálam az enyém, és abba a chili tökéletes!
És ha kiszeded a magokat, és vékonyka szeletekre vágod, akkor dekorálni is tudsz vele!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails