2009. december 20., vasárnap

Cigány pecsenye


Sokáig nem tudtam hogyan kell készíteni. A párom nagy kedvence, hetente 2x meg tudná enni. Így kénytelen voltam utána nézni, hogyan csináljam.
Végtelen egyszerű pedig.

Hozzávalók:

- 8-10 vékony szelet pecsenye
- 1 fej fokhagyma
- 3 deci tej
- 4-5 evőkanál kukorica liszt
- 1 evőkanál piros paprika
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez

Előtte való este ki klopfoltam a húst, egy tálba raktam, bedörzsöltem a szeleteket a zúzott fokhagymával (az egésszel), majd felöntöttem tejjel. Lefedtem, és egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap a szeleteket tálcára helyeztem, leitattam róla a tejet, sóztam, borsoztam. A lisztet összekevertem a pirospaprikával, megforgattam benne a hússzeleteket, majd bő olajban hirtelen kisütöttem.

Természetesen sült burgonyával, és piros paprikával megszórt sült szalonnával tálaltam.

2 megjegyzés:

Belly írta...

Amikor ez van a menzán csak ezt kérem.De most már tudom hogy kell elkészíteni.

trinity írta...

Hű, de rég nem ettem....Jó fokhagymásan-isteni!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails