2009. december 29., kedd

Kicsit nemzetközire sikeredett Itáliai szelet


Szeretjük az olaszos ízeket. Az eredeti recept, amit egy szakácskönyvben olvastam pizza fűszerkeveréket használ, de sajnos amit én találtam az glutént tartalmaz, így nem használható számomra.
Ja és egy kicsit felturbóztam... sőt egy olyan fűszert is kipróbáltam, amit eddig sohasem.

Hozzávalók:

- 50-60 dkg pulyka mell
- néhány vékony szelet húsos szalonna
- 2 db paradicsom
- 2 csomag mozzarella sajt
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom, oregano
- egy csipet ázsiai citromfű
- kis olaj a sütéshez

A pulyka mellet vékony szeletekre vágtam, kicsit ki klopfoltam. A tepsi aljára kis olajat öntöttem, belehelyeztem a hús szeleteket. Megszórtam sóval, borssal és a citromfűvel (szuper íze lett). Minden szeletre raktam egy vékony szalonna csíkot, majd egy vastagabb szelet paradicsomot. Oreganot, bazsalikomot szórtam rá. Fólia alatt 30-35 percig közepes lángon sütöttem. Majd a fóliát levéve ráhelyeztem a sajtot, kicsit sütöttem még.
Nagyon ízletes lett!
Tócsnit készítettem hozzá.
Majd fel teszem azt is!

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett, és igen jól néz ki!!Én is csináltam már hasonlót, de ezt is érdemes lesz elkészítenem.:)Köszi a receptet!!

szepyke írta...

Fúzios lett!:)))

Belly írta...

Jól hangzik és jól is néz ki.

trinity írta...

Nagyon jók az összetevők, finom lehet!! A tócsnit is szeretem....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails