2009. december 7., hétfő

Sült csirke...kicsit ezzel, kicsit azzal...


Gyors hétköznapi ebéd. Csak bevágom a sütőbe és nincs gond vele.

Csirke mellet és szárnyat szoktam sütni. A szárny az enyém, imádom!

Kis olajat öntöttem a tepsibe, beleraktam a húsokat, kis vizet öntöttem alá. Beszórtam sült csirke fűszerkeverékkel /a Kotányi és a Horváth Rozi is jó/. Én más ízesítőt nem is szoktam használni itt, elég gazdag ízt kölcsönöz a húsnak a fűszerkeverék magában is.
Biztos ami biztos dobtam mellé fokhagyma gerezdeket (elég sokat), kis gombafejeket (most konzerv volt, de nem szelet gomba). És kolozsvári szalonnából kis csíkokat vágtam, beirdaltam, és a húsokra helyeztem. Fólia alatt pároltam kb 25 percig, majd fólia nélkül pirosra sütöttem.

Burgonya pürét kínáltam hozzá a fiúknak, én görög salival próbálkoztam... isteni együtt!!!!
/A pürét kis tejjel, margarinnal és reszelt sajttal szoktam készíteni, turmix géppel habosra. A tapasztalatom az, hogy a sajt puhává, krémessé teszi akkor is ha nem fogy el mind, és később melegíteni kell./
Jó étvágyat!!!

2 megjegyzés:

trinity írta...

Hmmm, finom is ez a csirke!! Én is a Kotányi sültcsirke fűszerre esküszöm, szerintem nagyon jó!!

Andi írta...

Próbáltad a Horváth Rozit????
Nagyon jó az is!
Köszöntelek itt nálam! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails