2010. május 28., péntek

Borsos tokány


Nikinél láttam pár napja. Már akkor elhatároztam hogy elkészítem, nagyon bejönnek az ilyen ételek nekünk.
Természetesen tarhonyát kínáltam mellé. AMI NEM GLUTÉNMENTES!!!!
Lehetne, de nem kaptam sehol, én főtt burgonyával ettem.
Isteni volt, picit változtattam a recepten, de Ő adta az ötletet!

Hozzávalók:

- 60 dkg sertés karaj/pecsenye
- 2 fej vöröshagyma
-2 gerezd foghagyma
- 20 dkg füstölt szalonna(húsos)
- 1 kisebb szál füstölt kolbász (házi)
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- 3 db paradicsom
- olaj
- só, bors, majoranna

A hagymát, szalonnát, kolbászt karikára/kockára vágtam. Kis olajon lepirítottam. Hozzáadtam a csíkokra vágott húst. Fehéredésig forgattam. Felöntöttem vízzel.
Ízesítettem sóval, borssal, majorannával. Hozzáadtam a kockára vágott paradicsomot, foghagymát. Majd a sűrített paradicsomot. Lassú tűzön főztem, míg a hús megpuhult. Vízzel időnként felöntöttem.

Tarhonyát készítettem mellé. Sajnos nem kaptam gluténmentes változatot, de úgy imádtam régen, mikor még ehettem, hogy már az illata is jól esett.
Párom picit furcsán is nézett rám, ahogy bele bele szagoltam a lábasba.
Máskor is szoktam ilyet csinálni, hogy bemegyek egy pékségbe a fiúknak venni valamit csak azért hogy érezzem az illatot. Azt hiszem kicsit gyogyós lettem....

11 megjegyzés:

Belly írta...

Nagyon guszta,jól hangzik.

Belly írta...

Én nem nézlek gyogyósnak,amiért szagmintát veszel mindenből.Szerintem természetes.

Liza írta...

De jó, hogy eszembe juttattad - nagyon szeretem, egyik kedvenc ételem!

Bianka írta...

Hű ez isteni lehetett

Gabi írta...

Jó ez krumplival is:)

Livi írta...

Anyukám kedvenc étele :) Nagyon jól néz ki!!!

Niki írta...

Nahát Andi,olyan aranyos vagy:))))Most megint megkívántam a tarhonyát...de hétvégére székelykáposztát készítek:))))

Niki írta...

Egyébként nem vagy gyogyós,mivel én is állandóan szaglászok mindent...mindent...mindent...muszályszagmintát venni,hát nem?

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Mindkét körettel isteni lehetett.
Ha már nem eheted ezeket a finomságokat, akkor legalább az illatukat élvezzed. Miért lennél "gyogyós"!!!:)

egycsipet írta...

Remek étel, nagyon guszta lett! :)

andi írta...

Mindig krumplival ettem :)
Már nagyon régen készítettem,ideje lenne nekiállni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails