2009. december 25., péntek

Csirke rolád


A receptet itt találtam.
Ez a volt a szentestén a menü. Tejszínes burgonyával, salátával.

Hozzávalók:

- 2 nagyobb csomag bacon szalonna
- 60 dkg csirkemell
- só, bors ízlés szerint
- kis olaj az elősütéshez
- 5 tojás
- 15 dkg trapista
- 15 dkg füstölt sajt
- 5 evőkanál GM liszt

A csirkemellet kockára vágtam, majd kis olajon sóval, borssal ízesítve megpároltam, gyakorlatilag készre. Amikor kihűlt, egy tálba helyeztem, szórtam rá lisztet, majd a tojásokkal összekevertem, hozzáreszeltem a sajtokat. Két őzgerinc formát (az adag ennyire elegendő), kibéleltem a bacon szalonnával, jól érjenek össze. Majd beletettem a csirkés masszát. A bacont visszahajtottam a tetejére. Sütőbe kb 30 percig sütöttem. Majd egy nagyobb tepsire kiborítottam fejjel lefele. Kis sajtot tettem a tetejére és visszatettem a sütőbe még 10 percre.

Tejszínes burgonyával kínáltam.
Egy tűzálló tálba kis zsiradékot tettem (most kacsazsír), beleszeleteltem a nyers burgonyát.
Sóztam, kis fűszerkeverék, kis szerecsendió. Majd pár korty tejet öntöttem alá, és két doboz főzőtejszínnel nyakon öntöttem. Fólia alatt 30-40 percig sütöttem. Majd kis reszelt sajtot szórtam a tetejére és visszatettem kicsit pirulni még.

Nagyon ízletes, finom!!!!

5 megjegyzés:

szepyke írta...

Hmmm, ez milyen finom lehetett!:)

Vali írta...

NAgyon jól néz ki. Finom lehetett.

Andi írta...

Köszi lányok!

Ottis írta...

Tetszik eza recept én is kipróbálom!

Jutka írta...

Rátaláltam erre az ínycsiklandozó roládra
ki fogom próbálni..szép napot J.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails