2009. december 25., péntek
Csirke rolád
A receptet itt találtam.
Ez a volt a szentestén a menü. Tejszínes burgonyával, salátával.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csomag bacon szalonna
- 60 dkg csirkemell
- só, bors ízlés szerint
- kis olaj az elősütéshez
- 5 tojás
- 15 dkg trapista
- 15 dkg füstölt sajt
- 5 evőkanál GM liszt
A csirkemellet kockára vágtam, majd kis olajon sóval, borssal ízesítve megpároltam, gyakorlatilag készre. Amikor kihűlt, egy tálba helyeztem, szórtam rá lisztet, majd a tojásokkal összekevertem, hozzáreszeltem a sajtokat. Két őzgerinc formát (az adag ennyire elegendő), kibéleltem a bacon szalonnával, jól érjenek össze. Majd beletettem a csirkés masszát. A bacont visszahajtottam a tetejére. Sütőbe kb 30 percig sütöttem. Majd egy nagyobb tepsire kiborítottam fejjel lefele. Kis sajtot tettem a tetejére és visszatettem a sütőbe még 10 percre.
Tejszínes burgonyával kínáltam.
Egy tűzálló tálba kis zsiradékot tettem (most kacsazsír), beleszeleteltem a nyers burgonyát.
Sóztam, kis fűszerkeverék, kis szerecsendió. Majd pár korty tejet öntöttem alá, és két doboz főzőtejszínnel nyakon öntöttem. Fólia alatt 30-40 percig sütöttem. Majd kis reszelt sajtot szórtam a tetejére és visszatettem kicsit pirulni még.
Nagyon ízletes, finom!!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Hmmm, ez milyen finom lehetett!:)
NAgyon jól néz ki. Finom lehetett.
Köszi lányok!
Tetszik eza recept én is kipróbálom!
Rátaláltam erre az ínycsiklandozó roládra
ki fogom próbálni..szép napot J.
Megjegyzés küldése