2010. január 26., kedd

Francia palacsinta


Az új szakácskönyvemben találtam. Hogy mitől francia, azt nem tudom.....de nagyon finom lett, így GM liszttel is.
Sokszor meglepődöm, hogy mennyire más arányokat kíván a GM változat......ez itt sincs másként.
A szakácskönyvben pontosan le van írva így is úgy is. Megosztom veletek mindkét verziót.

Hozzávalók: Gluténmentesen

- 30 dkg GM liszt (mixB)
- 1/4 teáskanál só
- 3 egész tojás
- 3 deci tej
- 4,5 dkg vaj (felolvasztva)
- olaj a sütéshez

Hozzávalók: Búzaliszttel

- 15 dkg liszt
- 1/4 teáskanál só
- 2 egész tojás
- 3 deci tej
- 3 dkg vaj (felolvasztva)
- olaj a sütéshez

A recept nem írta, de a biztonság kedvéért egy csipet szódabikarbónát tettem hozzá!!!!

Az arányok betartásával sima egyszerű palacsinta tésztát készítettem.
A lisztet összekevertem a sóval, szódabikarbónával. Simára kevertem a tojással és a tejjel. Óvatosan, fokozatosan öntöttem bele a tejet. Majd szintén fokozatosan, a megolvasztott majd lehűtött vajat.
A szokásos módon kisütöttem.
Nem tudom a franciák mivel szokták tölteni, mi anyósom házi baracklekvárjával tiszteltük meg.
A férjem azt mondta, hogy " sohasem csináljam másként ".....azt hiszem ízlett Neki.

7 megjegyzés:

B. írta...

Csodás :)
Palacsinta hónap van, hétvégén rakott csúsztatott palacsintát sütök nagyim receptje alapján.

Andi írta...

Köszi!
Csináld csak, megyek hozzád kóstolni!!!Kíváncsi vagyok a nagyi receptjére!

Mónika írta...

Palacsinta jöhet minden menyiségben!:))

Gizi írta...

De jó ötlet!!! Már olyan régen volt nálunk palacsinta. Köszi az ötletet.:)

trinity írta...

Palacsinta valóban bármikor-bármennyi jöhet:))))

Éva Demeter írta...

Igaz ez régi poszt, de nem tudom megállni, hogy ne egészítsem ki. A Francia palacsintába a tojásfehérjét külön habbá kell verni és beleforgatni a tésztába. Csak az egyik oldalát sütni és lecsúsztatni egy tányérra. A "nyers" felső oldalát megszórni vaniliáscukorral(vagy cukros dióval v. cukros kakaóporral. Meg lehet kenni a rétegeket még baracklekvárral is) és így tovább egymásra rétegezni. Az utolsó palacsintát a sült felével felfele ráborítani a halomra. Ezután rövid időre a sütőbe tenni. Ez az igazi Francia palacsinta. :) Próbáld ki így is. Jó étvágyat hozzá! Éva Székesfehérvárról

Éva Demeter írta...

Igaz ez régi poszt, de nem tudom megállni, hogy ne egészítsem ki. A Francia palacsintába a tojásfehérjét külön habbá kell verni és beleforgatni a tésztába. Csak az egyik oldalát sütni és lecsúsztatni egy tányérra. A "nyers" felső oldalát megszórni vaniliáscukorral(vagy cukros dióval v. cukros kakaóporral. Meg lehet kenni a rétegeket még baracklekvárral is) és így tovább egymásra rétegezni. Az utolsó palacsintát a sült felével felfele ráborítani a halomra. Ezután rövid időre a sütőbe tenni. Ez az igazi Francia palacsinta. :) Próbáld ki így is. Jó étvágyat hozzá! Éva Székesfehérvárról

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails