2010. január 21., csütörtök

Temesvári csirkeragu


Mandynél láttam a minap....
Annyira megtetszett a recept, gondoltam megcsinálom.
Nálunk a "mi legyen a kaja?"-kérdésre...."pörkölt, nokedlivel"- a válasz, szinte mindig.
Így örültem, hogy kicsit másként is elkészíthetem.
Nem volt itthon tarjánk, így csirkéből csináltam.
Jól sikerült!
Köszi Mandy!

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemell
- 3 szelet füstölt szalonna (bacon)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fehér paprika
- 3 paradicsom
- pici olaj
- 25 dkg sárga hüvelyű zöld bab
- só, bors ízlés szerint
- piros paprika
- 1 doboz tejföl
- 2 evőkanál kukorica liszt

Gyakorlatilag pörkölt alapot készítettem. Kis olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát. Tűzről levettem, kis piros paprikát szórtam rá. Vízzel felöntöttem. Beleraktam a kockára vágott húst, paprikát, paradicsomot. Ízesítettem sóval, borssal. Amikor félig megfőtt a csirke, hozzáadtam a babot. Készre főztem. Behabartam.

Természetesen nokedlivel tálaltam.
/A nokedlit mixB lisztből készítettem/

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jaj, ezt nagyon szeretem én is! Ezer éve nem főztem már!

Mónika írta...

Na ezt megcsinálom hamarosan. Férjem kedvence a zöldbab, csak én már unom a főzeléket.:))

mandy tarragon írta...

Örülök, hogy jó lett :)

B. írta...

ide vele :)

Ottis írta...

Hú, ezt elkészítem hamarosan, tetszik nagyon!

Gabi írta...

Hú, ez is nagyon jól néz ki!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails