2010. január 21., csütörtök
Temesvári csirkeragu
Mandynél láttam a minap....
Annyira megtetszett a recept, gondoltam megcsinálom.
Nálunk a "mi legyen a kaja?"-kérdésre...."pörkölt, nokedlivel"- a válasz, szinte mindig.
Így örültem, hogy kicsit másként is elkészíthetem.
Nem volt itthon tarjánk, így csirkéből csináltam.
Jól sikerült!
Köszi Mandy!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 3 szelet füstölt szalonna (bacon)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fehér paprika
- 3 paradicsom
- pici olaj
- 25 dkg sárga hüvelyű zöld bab
- só, bors ízlés szerint
- piros paprika
- 1 doboz tejföl
- 2 evőkanál kukorica liszt
Gyakorlatilag pörkölt alapot készítettem. Kis olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát. Tűzről levettem, kis piros paprikát szórtam rá. Vízzel felöntöttem. Beleraktam a kockára vágott húst, paprikát, paradicsomot. Ízesítettem sóval, borssal. Amikor félig megfőtt a csirke, hozzáadtam a babot. Készre főztem. Behabartam.
Természetesen nokedlivel tálaltam.
/A nokedlit mixB lisztből készítettem/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Jaj, ezt nagyon szeretem én is! Ezer éve nem főztem már!
Na ezt megcsinálom hamarosan. Férjem kedvence a zöldbab, csak én már unom a főzeléket.:))
Örülök, hogy jó lett :)
ide vele :)
Hú, ezt elkészítem hamarosan, tetszik nagyon!
Hú, ez is nagyon jól néz ki!
Megjegyzés küldése