Az ötletet az adta, hogy maradt két evőkanál bolognai szószom, ami túl képen semmire se elég.
Gondoltam csirke máj lesz az ebéd és beletehetném ezt a kis maradékot. Sok ízt nem adott neki, így felturbóztam a szokásos bolognai ízesítéssel.
Találtam még gombát is itthon....
Nagyon fini lett. A fiúk persze sült burgonyával ették.
De kövér embert az ág is húzza, így Nekem maradt a paradicsom-uborka páros, mint köret. Pici sajttal.... azért annyira nem húzza.....
Hozzávalók:
- 30 dkg csirke máj
- 5 fej gomba
- sűrített paradicsom (két nagyobb doboz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, fehér bors
- fűszerek: kakukkfű, bazsalikom, majoranna, oregano
- nálam a maradék blogonai, darált húsostól (jó ízt adott neki!!!)
- pici olaj
A vöröshagymát apróra vágtam, kis olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a májat, kicsit megforgattam. Beleszeleteltem a gombát is. Pici vízzel felöntöttem, nem sokkal, hiszen a gomba is ereszt, és megy hozzá a paradicsom is. Ízesítettem apróra vágott fokhagymával, borssal, és a többi fűszerrel. Majd felöntöttem a sűrített paradicsommal. Mikor majdnem készen volt, hozzáadtam a maradék bolognait, és sóval ízesítettem.
3 megjegyzés:
Hm, de tök jó! Kérek szépen :-)
De én is sült krumpli nélkül :-)))
Jó ötlet!:)
Nálam is csupa maradék jön... Hóvégi receptek!:)
Vkf-re is de jó lett volna!! Nagyon jó lehetett ez a kombináció!!
Megjegyzés küldése