Kicsit bővebben.
Stahl Judit szakácskönyvében láttam meg a receptet. Eredetileg tejszínnel készül, én kizárólag natúr joghurtot használtam pici keményítővel.
Ő külön párolta a husit és a zöldséget. Én egybe beleborítottam a HOT-PEN-be és kész.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke mell
- 50 dkg gomba
- 35 dkg fagyasztott borsó
- 1 csomag újhagyma
- pici vaj a hús pirításához
- 15 dkg csemege uborka
- só, bors ízlés szerint
- 6 db natúr joghurt
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál keményítő
Kis vajat olvasztottam a hot-pen-ben, majd beletettem a csíkokra vágott mellet. Sóztam, borsoztam. Pirítottam. Közben sorban hozzáadtam a darabolt újhagymát, csemege uborkát, szeletelt gombát és a fagyasztott borsót.
Ízesítettem sóval, borssal, felöntöttem vízzel (nem sokkal, a gomba is ereszt). Készre pároltam.
Közben a joghurtot összekevertem a mustárral, és a keményítővel. Amikor kész a hús, ráöntöttem. 5 perc alatt összemelegítettem.
Ezt a keményítőt használtam:
Tésztával, rizzsel is kiváló. Fogyisan brokkolival fogyasztottam.
5 megjegyzés:
Juj, ezt mennyire szeretem!
Én is ezt a keményítőt használom :-)
Már tegnap is rákukkantottam! Írni is akartam, de annyira amatőr vagyok még , hogy egyáltalán nem sikerült! Nagyon jó ötlet a brokkoli. Én is kipróbálom majd. Sajna a kilók mindig gondot jelentenek nálam!
És mond csak hogy vált be neked ez a hot-pen? Közelgő szülinapomra már én is beadtam egyre az igényt.
Anikó: Köszi.
Hot-pen: Én használom, tavaly kaptam karácsonyra. Jó kis szaftos kajákat csinálok benne. Nekem fix helyen van a konyhapulton, de így elég sok helyet foglal. Olaj azért kell bele, és a szélein nem süt úgy mint a közepén, az egyenletesség nem az igazi, mint ahogy reklámozzák. De nem rossz!
Első osztályúan hangzik. Kipróbálom. Köszi az ötletet!
Andi köszi, hát majd a férjemre bízom a döntés, ha van kedve meglephet egy Hot-pennel..
Megjegyzés küldése