2010. január 17., vasárnap
Töltött kaliforniai paprika és gomba
Pár napja két olyan receptet is láttam, amit feltétlenül meg szerettem volna csinálni. Olyan guszták voltak a képen és egyébként is imádom az ilyen jellegű ételeket.
Maya töltött kaliforniai paprikájáról, és Edó töltött gombájáról beszélek.
Nem tudtam dönteni, így kicsit variálgattam a töltelékkel is és ez lett belőle!
Hozzávalók:
- 2 db kaliforniai paprika
- 5 nagyobb fej gomba
- 1 fej lila hagyma
- pici olaj
- só, bors ízlés szerint
- pici, apróra vágott petrezselyem zöld
- 250 gramm sovány túró
- 125 gramm light krémsajt
- 10 dkg reszelt sajt
Az egyik paprikát, egy gombát és a lila hagymát nagyon apróra összevágtam. Kis olajon megforgattam, kevés ideig dinszteltem. Sóztam, borsoztam. Hagytam kihűlni.
Közben a túrót jól összedolgoztam a krémsajttal, majd hozzáadtam a kihűlt keveréket. Kis sót elbírt még, pici petrezselyemmel ízesítettem, vagyis inkább színesítettem.
Megtöltöttem a gombákat, és a félbe vágott paprikát (előtte kicsit sóztam, borsoztam a belsejüket). Tűzálló tálba helyeztem őket, kis vizet öntöttem alájuk. Mehetett a sütőbe, közepes lángon 15 percig sütöttem, majd meghintettem reszelt sajttal a tetejüket és még 5 percre visszaraktam a sütőbe.
Nagyon egyszerű, könnyű vacsora. Érdemes volt a kipróbálni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Tényleg jól néz ki.:))
Nagyon guszta!! Látom még a teknősbékád is kedvet kapott a kóstoláshoz!!:)Jó ízlése van.
Nagyon finom lehet, és még diétás is :)
Gyönyörű. Gondolom, az íze is hasonlóan kitűnő. Szuper, ha egy kaja nem csak finom, hanem szép is.
Nagyon jól néznek ki, és biztos finom is. Jó kis vacsora:-))
Megjegyzés küldése