2010. május 23., vasárnap
Almás-fahéjas palacsinta
Mindig csinálok ilyet ha palacsintát sütök.
Miután kisütöttem a családi adagot..20-30 db.... az utolsó kb két adagnyi tésztával szoktam ezt elkövetni.
A palacsinta tésztát két féle lisztből csináltam, fele kukorica lepényliszt, fele GM liszt(mix B).
/egyrészt pénztárca kímélő, a GM liszt marha drága...., másrészt valahogy azt gondolom így jobb/
6 tojással indítok, csipet só, szódabikarbóna....és annyi kevert liszt hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Utána adagolom a tejet, sokszor később is felöntöm még ahogy látom hogy sűrűsödik.
A végén csipet fahéjat (kicsit megcsúszott a kezem, ezért olyan sötét, nem égettem ám oda, de fini lett), 1 evőkanál mézet (nem szoktam egyébként cukrot tenni a tésztába), majd egy kisebb almát negyedbe majd szeletekre vágva teszek bele.
Összekeverem, és beleöntöm a palacsinta sütőbe, lassú lángon sütöm.....közben azon gondolkodom sikerül e majd megfordítani.
A régi palacsinta sütőmet szoktam segítségül hívni. Picit beolajozom majd a tetejére borítom, megfordítom és visszacsúsztatom.
A fiúk még házi baracklekvárt is kentek rá, biztos ami biztos alapon......
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Huhúúúú de isteni lehet! Fahéjat imádom, almát imádom, palacsintát imádom.... csak jó lehet :D
Szuper lehet így együtt, nagyon tetszik!:-))
Úgy látszik ma összebeszéltünk, mert én is palacsintát sütötte, csak bodzásat.:))
Nagyon guszta, én is szeretem az almásat is.:)
Nyammi remek és sok fahéjjal az igazi. Nagyon guszta
Csodás! :)
"A palacsinta tésztát két féle lisztből csináltam, fele kukorica lepényliszt, fele GM liszt(mix B).
/egyrészt pénztárca kímélő, a GM liszt marha drága...., másrészt valahogy azt gondolom így jobb/"
Andi!
Azért érzed így, mert valóban jobb. A palacsintához (és még jópár dologhoz) egyáltalán nem minden GM kenyérpor jó. Gondolom, az adalékanyagok teszik olyan "nyúlóssá", mássá, mint a búzásat. Ezért, ha valaki GM kenyérport hasznél, célszerű valamivel "csillapítani", egyszerűbbé tenni.
Köszi lányok, tényleg fini lett!
Judit: Igazad van, majd nem mindig keverem a liszteket. Most van itthon barna rizslisztem is, még nem használtam, legközelebb fogom!
Nagyon guszta!!!
Megjegyzés küldése