2010. május 27., csütörtök

Reszelt zöldség leves


Kisfiam nem eszi meg a répát a levesben. Ha meglátja hogy véletlenül belekerült egy kis darab, már a levest sem.
Pedig szereti, főleg a levét....és kell is Nekik....
Így született ez a leves, hogy elrejtsem benne a répát.

Roppant egyszerű.

A zöldségeket egyszerűen lereszelem, azon a reszelőn, amin a krumplit szoktam pl a tócsnihoz.
Most répát, fehérrépát, karalábét, pici zellert.
Olajon megforgatom, picit le is sütöm, jó ízt ad a répának....
Kukoricalisztet szórok rá, felöntöm vízzel.
Ízesítem csipet delikáttal, borssal, piros paprikával, petrezselyem zölddel...
Készen is van.
Levesbetétnek nokedlit adtam hozzá.
Kicsit sűrűbb tésztát kevertem mint egyébként és kanállal szaggattam

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Milyen ötletes vagy. Biztos finom lehet

egycsipet írta...

Nagyon megkívántam! :))
Én is szoktam ritkán reszelni, nagy előnye, hogy sokkal gyorsabban elkészül, mint amikor karikázom a zöldségeket, hátránya, hogy mindig lereszelem az ujjamat is vele. :D

Daisy írta...

Amikor a gyerekeim kicsik voltak, én is reszelve tettem a levesbe a zellert és a petr, gyökeret. A répával nem volt gond. Én apróbbra reszeltem, így az ízéhez hozzászoktak, de nem látták.
A gulyálevesbe a mai napig reszelve teszem a zellert, mert jól sűríti is, pedig ma már nem kellene, de megszoktam.

Niki írta...

Nagyon jó ötlet:) Ez bizony nekem nem jutott még eszembe.Tökre jó lenne ha a gombát is le lehetne reszelni,mert kisfiam egyenest a falra mászik tőle...

Livi írta...

Tényleg nagyon ötletes! Olyan jó ilyen praktikákat olvasni... majd ha egyszer oda jutok, hogy gyerkőceimmel bajlódom már rutinosan fogom elrejteni a répát :))))))
Nagyon finom lehet!

Daisy írta...

Niki a gombát is le lehet reszelni az apróbb lyukú sajtreszelőn, csak hamar kiengedi a barna levét.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails