2010. május 6., csütörtök

Variációk egy pecsenyére....

Nagyobb adag pecsenyére bukkantam a mélyhűtőmben. Olyan többnapi adagos husi, még egy négy tagú családnak is. Ilyenkor sohasem csinálok egy félét, mert így nem unjuk meg....
Egymással párhuzamosan készíthető, míg az egyiket bedobom a sütőbe, a másikat fent csinálhatom....
Nem is írok mennyiségeket.

A húst szeletekre vágtam, majd jól kiklopfoltam...

Mustáros hús......

Egy tepsi aljába pici olajat csorgattam, szépen belehelyeztem egymás mellé a szeleteket. Ízesítettem delikáttal, borssal, őrölt chilivel. (kicsit erős lett, párom nagy örömére).
Majd csurgattam rá opcionálisan mustárt/ketchupot/majonézt....(univer).Egy kanál segítségével összekevertem, kis vizet öntöttem alá és mehetett a sütőbe. Az utolsó 5 perce levettem a fóliát.

Párizsi szelet......


A hús másik felét megszórtam sült csirke fűszerkeverékkel, majd beraktam kicsit a hűtőbe.
Hagyományosan bepaníroztam, zsemlemorzsa nélkül.
A kukorica lisztbe tettem szezámmagot. A tojásba pici delikátot, borsot.
Kisütöttem. A fűszerkeverék nagyon fini ízvilágot kölcsönzött a húsnak.

Bármivel tálalható mindkettő. A mustáros husit hasábbal ette a párom, a párizsi husit salátával tálaltam.

5 megjegyzés:

Niki írta...

Kérek...kérek...kérek....a párizsi szeletből egyből két adaggal;oPPPP

egycsipet írta...

Nem ér, még nem ebédeltem! Összefutott a nyál a számban! :)

Bianka írta...

Indulok, kérhetek?. imádom

Livi írta...

Annyira leleményes vagy!!!! Igazi anyuka :)
Nagyon finomak lehetnek!

Liza írta...

Mindkettő isteni finom lehet, és a fűszerezés jó ötlet! Most klopfolom a husit, azt hiszem így párizsiasan készítem el!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails