2009. október 26., hétfő

Karfiolos csirke

Hozzávalók (4 személyre):
- 70 dkg csirkemell
- egy közepes karfiol
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- egy evőkanál mustár(univer)
- egy nagy tejföl (mizo)
- egy tojás sárgája
- púpozott evőkanál kukoricaliszt
- olaj a sütéshez (kevés)
- 20 dkg reszelt sajt

A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, tűzálló tálba helyezem. Sózom, borsozom, kevés olajat öntök rá, kis vizet locsolok alá és félkészre párolom. Közben a karfiolokat rózsáira szedem, kis szerecsendióval, sóval puhára főzöm. Amikor félkész a csirke, a tetejére halmozom a karfiolokat és párolom még kicsit fólia alatt. Közben elkészítem az öntetet. A tejfölt összekeverem a liszttel, tojássárgájával, mustárral, kis sóval borssal ízesítem, a fele sajtot belereszelem. Mindezt ráhalmozom a karfiolos csirkére, kis reszelt sajtot szórok a tetejére , fólia nélkül sütöm pár percet.
Krumplipürét kínálok hozzá.
A képen azért zöldes színű a püré, mert párolt brokkolit turmixoltam hozzá. Egyrészt nagyon finom, másrészt így kell trükköznöm, hogy az én gyermekeim minél több zöldséget fogyasszanak.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails