- 4 nagyobb gombafej
- kis csomag szeletelt baconszalonna
- 15 dkg szeletelt póréhagyma
- 4 vastagabb szelet paprikás szalámi
- 15 dkg juhtúró
- 3 szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- pár szem dióbél
- só, bors
Igazából apukám receptje, de nagyon finom.
Egy tűzálló tálat kibéleljük a bacon szalonnával, és rászórjuk a szeletelt póréhagymát, kicsit sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a megtisztított gombafejeket, mindegyikre teszünk egy szelet paprikás szalámit. A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott újhagymával. Nem kell ízesíteni, nagyon sós. Majd ezt a keveréket töltjük a gombákba. Mindegyik tetejére teszünk egy darab dióbelet, és megszórjuk a reszelt sajttal. Be a sütőbe, kb 20 perc alatt pirosra sütjük.
Sült húsokhoz, vagy töltött húsokhoz is kiváló, bár apukám arra esküszik, hogy fokhagymás piritossal az igaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése