2009. október 20., kedd

Magyaros pulykaszeletek

Hozzávalók (4 személyre):

- 60 dkg pulykamell
- egy kis szál kolbász
- egy csomag szeletelt baconszalonna
- két csomag szeletelt sonka
- két nagyobb paradicsom
- két nagyobb vöröshagyma
- lehet beletenni fehér paprikát is(mi nem szeretjük)
- só
- sült csirke fűszerkeverék (bármivel kiváltható)
- bors

A pulykamellet kis szeletek(darabokra) vágom. Kis olajon mindkét oldalát megpirítom, sózom, borsozom, meg szórom a fűszerkeverékkel. Kis vizet öntök alá, és pár percig fedő alatt párolom.
Közben felszeletelem a paradicsomot, a hagymát minél vékonyabbra, és a húshoz dobom.
Felszeletelem a kolbászt, feldarabolom a sonkát, a bacont, és szintén a többihez dobom.
Kis vizet még lehet elbír, készre párolom, a végén kicsit pirítom.

Én HOT PAN-be csináltam ma, de eddig sima serpenyőbe csináltam, és mindkétszer finom lett.

Ha a kolbászt, és a szalonnát kihagyjuk, még nem is hizlal.

Sült burgonyával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails