2009. október 25., vasárnap

Őszibarackos pecsenye

Hozzávalók (4 személyre):

- 8 vékony szelet pecsenye
- ízlés szerint só, bors, fahéj
- 3-4 evőkanál cukor
- 4 db őszbarack (én befőttet használok)
- olaj a sütéshez

Egy tűzálló tálba helyezem a vékony szelet pecsenyéket. Sózom, borsozom, meghintem fahéjjal.
Kis olajat locsolok rá, kis vizet öntök alá, és fólia alatt félkészre párolom. Ezután mindegyik szelet pecsenyére teszek egy fél barackot. Ha befőttet használok ráöntöm a levét, ha nem akkor egy kis cukros vizet öntök még alá. Gyakorlatilag készre sütöm. A végén kristálycukrot szórok rá, és egy kicsit fólia nélkül sütöm még, hogy a cukor rákaramellizálódjon.

Párolt rizzsel kínálom.
Igazi őszi-téli étek, a fahéj illata belengi a konyhát.....

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails