2009. október 20., kedd

Tejszínes csirkeragu

Hozzávalók(4 személyre):

- 60 dkg csirkemell
- 40 dkg darabolt baconszalonna
- 40 dkg karaván sajt (a lényeg hogy füstölt legyen)
- 500 ml főzőtejszín
- egy doboz csemege kukorica
- egy fej fokhagyma
- só, bors
- egy tk majoranna, kakukkfű, bazsalikom


A csirkemellet kockákra vágom, kevés olajon pirítom. Kicsit később hozzáadom a bacont, vele is pirítom.Sózom, borsozom, hozzáadom a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd a többi fűszert is. Kicsit felengedem vízzel (nem sokkal), és majdnem készre párolom, a végén kicsit lesütöm.
Hozzáöntöm a tejszínt, és hozzáadom a reszelt karavánt. Jól összekeverem, és párolom, míg a tejszín be nem sűrűsödik.

Sült burgonyával a legfinomabb!



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails