2010. január 28., csütörtök
Ananászos gomba
Na meg csirke.... :-)
Már nem mertem a címbe írni. :-)
Ezt is azt is találtam a konyhámban, ez lett belőle.....
Fél óra alatt kész, nagyon finom, könnyű vacsora!
Hozzávalók:
- 6-7 db nagyobb fej gomba
- 1 csirkemell (filézett)
- Pici olaj
- 1 doboz konzerv ananász
- 1 doboz tejföl/joghurt
- 3 evőkanál kukorica liszt (igazából zsemlemorzsa kellene, de nem volt itthon GM-morzsa)
- 15 dkg reszelt sajt (füstölt)
- 1 tojás
- só, bors ízlés szerint
A csirkét vékonyra felszeltem, a gombát megtisztítottam. Egy tűzálló tál aljába tettem őket. Kis vizet öntöttem alájuk, olajjal meglocsoltam, sóztam, borsoztam. Betettem a sütőbe és fólia nélkül elősütöttem.
Közben elkészítettem a "tölteléket".
Az ananászt apró kockákra vágtam, jól lecsepegtettem. Hozzáadtam a tejfölt, a reszelt sajtot, a tojást. Ízesítettem sóval, borssal. Megszórtam kukoricaliszttel. Jól összedolgoztam.
A gombákra, a húsra halmoztam a masszát. Kb 20 percre még visszatettem a sütőbe.
Bármilyen köret jó hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
14 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, biztos finom lehet:-))
Gomba és ananász. Még soha nem jutott eszembe párosítani, itt az ideje :)
Szuper finom lehetett!! Nagyon találékony vagy, a gombát még én sem párosítottam az ananásszal. És a csirke is illik hozzá, írd csak ki nyugodtan!!!:)
Én is keresgélek a konyhában, illetve a mélyhűtőben, és eddig nagyon jó kis kaják kerekedtek!:) Érdekes a gomba-ananász vegyespáros! Ügyes vagy! Jah, és a kép a lap alján nagyon helyes!
Naaaaaaaaagyon tetszik!
Szuper ötlet!!!
Mekkore ötlet, nagyon finom lehet
Köszönöm szépen lányok. :-)
Ha esetleg elkészítitek, szerintem zsemlemorzsát rakjatok bele, nektek azt is lehet, és finomabb!
Andi!
Ez így tökéletes, ahogy van. Nagyon finom lehetett.
Tyűha! Erről a párosításról még én sem hallottam, de szuper ötlet! :)
Andi, te is hasonló cipőben jársz:)) Mármint csirkefronton nálatok is az a helyzet, mint nálam-vagyis többnyire ezt szeretitek...Jó, akkor nem vagyunk egyedül:))) Ez nagyon finom, tetszik!!!
Off: igen aranyosak vagytok az új fotón!!!
Legtöbbször én is csirkét csinálok, abból is főleg mellet. Meg jöhet a darált hús, meg max a pecsenye. Kb ennyi. Pl marhát nem szoktam. Lehet el kellene kezdenem. Bár én nem szeretem, de jó sok vas van benne.
Köszi Andi a receptet, elkészítettem, mert kíváncsi voltam rá. Nagyon finom lett.
Látszik, hogy egyforma az ízlésünk, ez már a második recept, amit Tőled vettem át!
De örülök Liza! Olyan jó!!!
Most csak a képeket nézem, mert olyan sokat írtál:)
Ez a kaja is nagyon guszta. Irtó jól főzöl. Én nem vagyok ilyen mesterszakács, főleg mióta gluténmentesen kell készítenem az ételeket.
Megjegyzés küldése