2010. január 27., szerda

Bolognai máj, gombával


Az ötletet az adta, hogy maradt két evőkanál bolognai szószom, ami túl képen semmire se elég.
Gondoltam csirke máj lesz az ebéd és beletehetném ezt a kis maradékot. Sok ízt nem adott neki, így felturbóztam a szokásos bolognai ízesítéssel.
Találtam még gombát is itthon....
Nagyon fini lett. A fiúk persze sült burgonyával ették.
De kövér embert az ág is húzza, így Nekem maradt a paradicsom-uborka páros, mint köret. Pici sajttal.... azért annyira nem húzza.....

Hozzávalók:

- 30 dkg csirke máj
- 5 fej gomba
- sűrített paradicsom (két nagyobb doboz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, fehér bors
- fűszerek: kakukkfű, bazsalikom, majoranna, oregano
- nálam a maradék blogonai, darált húsostól (jó ízt adott neki!!!)
- pici olaj

A vöröshagymát apróra vágtam, kis olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a májat, kicsit megforgattam. Beleszeleteltem a gombát is. Pici vízzel felöntöttem, nem sokkal, hiszen a gomba is ereszt, és megy hozzá a paradicsom is. Ízesítettem apróra vágott fokhagymával, borssal, és a többi fűszerrel. Majd felöntöttem a sűrített paradicsommal. Mikor majdnem készen volt, hozzáadtam a maradék bolognait, és sóval ízesítettem.

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hm, de tök jó! Kérek szépen :-)

De én is sült krumpli nélkül :-)))

szepyke írta...

Jó ötlet!:)
Nálam is csupa maradék jön... Hóvégi receptek!:)

trinity írta...

Vkf-re is de jó lett volna!! Nagyon jó lehetett ez a kombináció!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails