2010. január 24., vasárnap
Egy egyszerű joghurt krém
5 perc alatt kész van, plusz a hűtés persze. Könnyű, finom, gyümölcsös.
Kis kutyulás, darabolás...és tehetjük is az asztalra.
Hozzávalók:
- 2 deci víz
- 1 kávéskanál zselatin (oetker)
- 4 doboz natúr joghurt
- 5 szem eper (most fagyasztott)
- 1 zöld citrom
- 2 evőkanál barna cukor (most 1 evőkanál édesítő)
A vízbe belekevertem a zselatint, félre raktam. A joghurtot összekevertem a cukorral, beledaraboltam az epret, belecsorgattam a zöld citrom levét. Kis apróra vágott zöld citrom héjat is tettem bele. (férjem szerint nem kellett volna). Felmelegítettem, nem forrt csak majdnem. Levettem a tűzről, hozzáadtam a zselatint, jól összekevertem. Mehetett a pohárba, majd ki az ablakpárkányra. 20 perc alatt lehűlt, megdermedt.
Gyors fénykép....
Két perc alatt elfogyott.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Imádom az ilyen egyszerű édességeket!
Én valami hasonló fagyit csináltam a héten. Kettőt is! Remek alap a joghurt! Könnyű és finom!:)
Ki kell próbálnom :)
Megjegyzés küldése