2010. január 11., hétfő

Majorannás máj


Egy nagyon finom, könnyű vacsora.
A családban szinte kizárólag én eszem meg a májat, néha a férjem, ha nincs más.
Én viszont bárhogyan, bármilyen napszakban.
Eddig lecsósan, és így majorannásan készítettem, de legközelebb narancsosan fogom.
Vikinél láttam, és nagyon felcsigázott.
De maradjunk a majorannás verziónál. Hidegen a legjobb, kis salátával. Most is így tálaltam, magamnak.:-)

20 perc alatt kész.
A májat kis olajon kicsit megpirítottam, felöntöttem vízzel. Megszórtam majorannával, jó sokkal.
Ízesítettem borssal, fokhagymakrémmel, és persze csak a legvégén sóztam.
Közben elkészítettem hozzá a salátát. (csemege retek, kaliforniai paprika, uborka, sajt, oliva- bogyó)
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Igen, a máj-járvány a gasztroblogokon :-)))

A leveles tésztán meg gondolkodtam. Tudod, a savanyú káposztás téma. Rizslisztből omlós tészta, kosárkának sütve és úgy töltve? Hm?

Andi írta...

Köszi Viki, aranyos vagy! Nekünk a sütés téma elég felejtős, nem könnyű dolog. Nem véletlenül van kevés a blogmon.

Rose Woods írta...

Ez a máj-verzió is jöhet. Nálunk is leginkább én eszem. No de a nagy fiam is jó úton jár. Ketten már majd csak leszavazzuk a "nemszeretem" brigádot.

Liza írta...

Lányom kedvence a máj. Már gondolkodtam, hogyan kellene újabb ízben elkészíteni. Ezt kifogom próbálni:-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails