2010. január 23., szombat

Mexikói csirke


A párommal rákattantunk a mexikói dolgokra mostanság.....
Én a light-osabb verziókra persze...így megint csirke. :-)
Kiadós, fini, még sincs benne se cukor, se liszt....se semmi olyan ami nagyon hizlal.
Jó-jó ebből se kell egy lábassal megenni,mert a kukorica kicsit nem fogyis ám........pedig simán menne....

Hozzávalók:

- két filézett csirkemell
- 1 doboz konzerv kukorica és natúr vörös bab
- pici olaj
- 2 doboz sűrített paradicsom (nagyobb doboz)
- 2 csapott evőkanál keményítő
- só, bors ízlés szerit
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika vékonyra szelve

Kicsi olajon kifehérítettem a csíkokra vágott húst. Sóztam , borsoztam, kis vízzel felöntöttem. Puhára főztem, majd kicsit pirítottam. Kivettem egy tányérra. A szaftjában megdinszteltem a nagyon apróra vágott hagymát, hozzáadtam a babot és a kukoricát. Felöntöttem a sűrített paradicsommal. Fűszereztem, készre főztem. A végén meghintettem a keményítővel, kicsit még főztem (1 percig).
Össze is lehet keverni a csirke husival.
Ha apróbbra vágom a husit tortillába is tekerhető (bár nem Gm, így csak a férjemnek).
Salátával is kitűnő!!!!

6 megjegyzés:

Ottis írta...

Jól hangzik ez a recept is, csupa finomságokat készítesz, csak kapkodom a fejem melyiket próbáljam ki :-)

trinity írta...

Nálunk is csupa szárnyas:))) A mexikóiból kérek!!!!! Fincsi!!!

Andi írta...

Köszönöm szépen!!!

Rose Woods írta...

Tényleg nagyon jó. És milyen színes. Máris jobb kedvem lesz tőle.

Liza írta...

Tényleg nagyon jók a csirke receptjeid.
Nem is tudok választani!

Anikó írta...

Eddig mindig a por változatát készítettem, de most majd ezt is kipróbálom. Köszi a receptet!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails