2010. január 5., kedd

Párolt káposzta

Az elmúlt napokban Szepykénél, és Gizinél is láttam.
Nagyon imádom, én egy kicsit máshogy szoktam, de elhatároztam hogy a közel jövőben az Ő verziójukat is kipróbálom!!!

Nem bonyolítom túl! Apróra vágom a lila káposztát, én inkább ebből szoktam. Belerakom egy nagy lábasba, rázúdítok két pohár vizet, lelocsolom egy kis oliva olajjal. Megszórom cukorral (egy fej káposztához kb 3-4 evőkanál), csipet sóval.Kicsit később őrölt köménnyel meghintem, kb 1 evőkanállal. Párolom, párolom míg meg nem puhul és el nem fővi a levét. A végén 1-2 evőkanál ecetet adok hozzá!

7 megjegyzés:

Ottis írta...

Éppen most készül nálam is!

Gizi írta...

Látom nekifogtál, és tényleg nem bonyolítottad túl. Csodaszép a színe!!:)

trinity írta...

Én is így szoktam!!

Gasztroboszi írta...

Szia Andi! Képzeld, én is diétázom.... :)))HAJRÁ!!
Gyere kérlek, kukkants be hozzám!
:)

Gasztroboszi írta...

Ups, egy kérdés lemaradt. Láttam, neked van Hotpan-ed. Szeretném a véleményedet kikérni ezzel kapcsolatban, mert szeretnék venni, de bizonytalan vagyok.
Szereted használni? Mennyiben másabb ez, mintha mondjuk serpenyőben készítenék valami.
bocs, hogy ilyen tudatlan vagyok, a reklámját láttam, de mégis konkrét tapasztalat érdekelne. Köszi előre is a választ.

Andi írta...

Viszonylag sokat használom.
Főleg szaftosabb husiknál.
Kevesebb olaj kell bele az tuti, de egyébként nem nagyon más.
Melegen tartani is jó, pl ha vendégek jönnek.
Nagy helyet foglal a konyhapulton. :-)
Tavaly karácsonyra kaptam, nem tudom hogy kiadnék e érte 10 ezret???

Gasztroboszi írta...

Köszönöm válaszod! Hát, akkor még alszok rá párat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails