2010. január 17., vasárnap

Töltött kaliforniai paprika és gomba


Pár napja két olyan receptet is láttam, amit feltétlenül meg szerettem volna csinálni. Olyan guszták voltak a képen és egyébként is imádom az ilyen jellegű ételeket.
Maya töltött kaliforniai paprikájáról, és Edó töltött gombájáról beszélek.
Nem tudtam dönteni, így kicsit variálgattam a töltelékkel is és ez lett belőle!

Hozzávalók:

- 2 db kaliforniai paprika
- 5 nagyobb fej gomba
- 1 fej lila hagyma
- pici olaj
- só, bors ízlés szerint
- pici, apróra vágott petrezselyem zöld
- 250 gramm sovány túró
- 125 gramm light krémsajt
- 10 dkg reszelt sajt

Az egyik paprikát, egy gombát és a lila hagymát nagyon apróra összevágtam. Kis olajon megforgattam, kevés ideig dinszteltem. Sóztam, borsoztam. Hagytam kihűlni.
Közben a túrót jól összedolgoztam a krémsajttal, majd hozzáadtam a kihűlt keveréket. Kis sót elbírt még, pici petrezselyemmel ízesítettem, vagyis inkább színesítettem.
Megtöltöttem a gombákat, és a félbe vágott paprikát (előtte kicsit sóztam, borsoztam a belsejüket). Tűzálló tálba helyeztem őket, kis vizet öntöttem alájuk. Mehetett a sütőbe, közepes lángon 15 percig sütöttem, majd meghintettem reszelt sajttal a tetejüket és még 5 percre visszaraktam a sütőbe.
Nagyon egyszerű, könnyű vacsora. Érdemes volt a kipróbálni.

5 megjegyzés:

Mónika írta...

Tényleg jól néz ki.:))

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Látom még a teknősbékád is kedvet kapott a kóstoláshoz!!:)Jó ízlése van.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, és még diétás is :)

Rose Woods írta...

Gyönyörű. Gondolom, az íze is hasonlóan kitűnő. Szuper, ha egy kaja nem csak finom, hanem szép is.

Liza írta...

Nagyon jól néznek ki, és biztos finom is. Jó kis vacsora:-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails