2010. január 16., szombat

Rakott krumpli, ahogy a barátnőm készíti


A barátnőm mesélte nem rég, hogy Ő kicsit variált a rakott krumplival, és nagy sikert aratott vele.
El is kértem gyorsan a receptet. Igaza volt, teljesen más ízvilág. Örülök, mert nagyon jót falatozott belőle a család!

Hozzávalók:

- 1,5 kg burgonya
- 6 tojás
- 0,5 kg darált hús
- 5-6 kisebb paradicsom
- 15 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
- 3 doboz tejföl
- olaj

Feltettem a burgonyát héjában főzni, kicsit később a tojást is. A darált húst pici olajon megforgattam, felöntöttem vízzel, ízesítettem sóval, borssal. Készre főztem, úgy hogy a vizet is elfőztem róla.
Utána teljesen úgy járunk el, mint az eredeti rakott krumplinál. Egy tűzálló tál aljára burgonya, kicsit sóztam. Rá a darált hús került. Majd a szeletelt paradicsom, tojás, a sajt. Majd megint a burgonya.
Kicsit sóztam még, majd ráöntöttem a hígított tejfölt. Be a sütőbe, 30-40 perc alatt készre sütöttem.
Próbáljátok ki, érdemes!

3 megjegyzés:

egycsipet írta...

Hasonlót készítettem már én is, nekem nagyon ízlett, de a család többi tagja nem annyira lelkesedett. Kár, pedig remek étel. :(

Rose Woods írta...

A hozzávalók alapján csak finom lehet. Jöhet :-)

trinity írta...

Nagyon finom, jól felturbózott rakott krumpli!!!
Off: múltkor láttam, mibe kerülnek a gluténmentes tészták, hát, majdnem dobtam egy hátast:((((

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails