2010. január 16., szombat
Rakott krumpli, ahogy a barátnőm készíti
A barátnőm mesélte nem rég, hogy Ő kicsit variált a rakott krumplival, és nagy sikert aratott vele.
El is kértem gyorsan a receptet. Igaza volt, teljesen más ízvilág. Örülök, mert nagyon jót falatozott belőle a család!
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 6 tojás
- 0,5 kg darált hús
- 5-6 kisebb paradicsom
- 15 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
- 3 doboz tejföl
- olaj
Feltettem a burgonyát héjában főzni, kicsit később a tojást is. A darált húst pici olajon megforgattam, felöntöttem vízzel, ízesítettem sóval, borssal. Készre főztem, úgy hogy a vizet is elfőztem róla.
Utána teljesen úgy járunk el, mint az eredeti rakott krumplinál. Egy tűzálló tál aljára burgonya, kicsit sóztam. Rá a darált hús került. Majd a szeletelt paradicsom, tojás, a sajt. Majd megint a burgonya.
Kicsit sóztam még, majd ráöntöttem a hígított tejfölt. Be a sütőbe, 30-40 perc alatt készre sütöttem.
Próbáljátok ki, érdemes!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Hasonlót készítettem már én is, nekem nagyon ízlett, de a család többi tagja nem annyira lelkesedett. Kár, pedig remek étel. :(
A hozzávalók alapján csak finom lehet. Jöhet :-)
Nagyon finom, jól felturbózott rakott krumpli!!!
Off: múltkor láttam, mibe kerülnek a gluténmentes tészták, hát, majdnem dobtam egy hátast:((((
Megjegyzés küldése